Informatie & aanmelden

Bel een vestiging bij in je buurt.

 Whatsapp

Spraak
Problemen

Merk je dat je moeite hebt met spraak en taal? Dan belemmert dit je waarschijnlijk in je dagelijks functioneren. Wij kunnen je helpen met jouw spraakklachten.

Veel voorkomende spraakproblemen

Onze logopedisten helpen jou als je problemen ervaart met spraak en taal. Herken jij je in de klachten hieronder? Meld je dan aan voor een intake, zodat we samen kunnen kijken wat er nodig is om jou te helpen je beter te kunnen uiten.

Articulatiestoornissen

Je kind heeft moeite om bepaalde klanken goed uit te spreken. Je kind is soms niet goed te begrijpen. Je kind spreekt klanken onduidelijk uit. Je kind gebruikt klanken verkeerd in woorden. Je kind heeft moeite met communiceren.

Lees verder
Vertraagde spraakontwikkeling

Je kind maakt weinig gebruik van woorden of spreekt in korte zinnen. Het is (soms) moeilijk om je kind te begrijpen. Je kind lijkt moeite te hebben om anderen te verstaan.

Lees verder
Slissen en lispelen

Je hebt moeite met het duidelijk uitspreken van de [s] of andere klanken die daarop lijken. Je duwt de tong tussen de tanden waardoor je moeilijk verstaanbaar bent.

Lees verder
Afwijkende mondgewoonte

Je hebt moeite met duidelijk spreken. Je merkt je dat je vaak door de mond ademt. Je hebt last van slissen, oorontstekingen of scheefgroeiende tanden.

Lees verder
Stotteren

Je hebt moeite om vloeiend te spreken. Je herhaalt klanken of lettergrepen. Je spreekt woorden met spanning in het gezicht of lichaam uit. Je bent angstig om te spreken.

Lees verder
Broddelen

Je hebt moeite om duidelijk te spreken of wordt niet goed verstaan. Je hebt een onduidelijke of slappe uitspraak. Je praat te snel, woorden lopen in elkaar over. Je herhaalt woorden of klanken, Je hebt problemen met het formuleren van gedachten.

Lees verder
Nasaliteitsstoornis

Je hebt last van spraak die te veel of juist te weinig ‘door de neus’ klinkt. Je spreekt bepaalde klanken onduidelijk uit.

Lees verder
Dysartrie

Je hebt moeite om duidelijk te spreken. Mensen om je heen zeggen dat je moeilijk te verstaan bent. Je hebt een te zachte, hese stem. Je spreekt eentonig of nasaal. Je hebt verlies van mimiek in je gezicht.

Lees verder
Verbale ontwikkelingsdyspraxie

Je kind heeft moeite met praten. Het lukt je kind niet om klanken en woorden goed uit te spreken, klanken zijn onherkenbaar of komen op de verkeerde plek terecht. Je kind heeft moeite met mondactiviteiten zoals eten, drinken, blazen en zuigen. Er kan sprake zijn van een spraakprobleem, namelijk verbale ontwikkelingsdyspraxie.

Lees verder
Verbale apraxie

Je hebt moeite met het uitvoeren van complexe spraakhandelingen. Je hebt moeite met het vinden van de juiste klank. Je hebt problemen met de articulatie. Je kunt woorden niet herhalen op verzoek.

Lees verder
Alle vragen & antwoorden

Logopedie van mens tot mens

Wij zijn er voor kinderen en hun ouders. Voor ouderen en hun kinderen. Voor (jong) volwassenen, stemprofessionals en zangers. Voor iedereen. Want mensen verdienen het een stem te hebben, goed met elkaar te kunnen communiceren en op die manier volop in hun kracht te staan. Overduidelijk toch?

  • Heb je hulp nodig om beter te leren praten, slikken of ademen?
  • Wil je mooier zingen of helderder voor publiek kunnen spreken?
  • Heb je behoefte aan verlichting bij een medische aandoening zoals de ziekte van Parkinson, afasie, astma of COPD?

Dan zijn wij er voor je. Naast logopedische behandelingen bieden wij ook logopedisch advies en onderzoek aan.

Voor het eerst naar de logopedist?

Logisch dat je vragen hebt als je voor het eerst naar de logopedist gaat. Hieronder beantwoorden wij de meest gestelde vragen zo kort en krachtig mogelijk. Heb je een andere vraag of wil je meer informatie? Neem dan even contact op. Wij zijn er voor je.

Hoe werkt de logopedist?

Iedere klacht is uniek. Logopedie gaat over communicatie tussen mensen.

Lees verder
Is logopedie alleen voor kinderen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken wordt logopedie niet alleen toegepast om kinderen beter te leren spreken. Op diverse logopedische vlakken wordt behandeling ook veelvuldig ingezet bij (jong)volwassenen, de ouder wordende mens en stemprofessionals.

Lees verder
Is er een wachttijd?

Wij hebben voldoende capaciteit om je vrij snel een intake en behandeling aan te kunnen bieden.

Lees verder
Wordt mijn behandeling vergoed?

Logopedie wordt vergoed vanuit de basisverzekering. In principe rekenen wij jouw behandeling met je zorgverzekeraar af.

Lees verder
Heb ik een doorverwijzing nodig?

Je kunt zonder doorverwijzing naar de logopedist. We doen dan een eerste screening om vast te stellen of je bij ons aan het juiste adres bent.

Lees verder
Alle vragen & antwoorden

Aanmelden of iets over.leggen?

Wil je een vraag stellen of je aanmelden voor een intake? Neem dan gerust contact met ons op.