Informatie & aanmelden

Bel een vestiging bij in je buurt.

 Whatsapp

Stem
Problemen

Bij sociaal contact en op het werk is het wel zo prettig als je goed kan communiceren. Jouw stem is het middel om je verstaanbaar te maken bij mensen in je omgeving.

Veel voorkomende stemklachten

Herken jij je in de stemklachten hieronder? Meld je dan aan voor een intake, zodat we samen kunnen kijken wat er nodig is om jou weer een stem te kunnen geven.

Stemproblemen door (intensief) stemgebruik

Je hebt keelpijn na het spreken of zingen. Je voelt een kriebel in de keel die niet weggaat. Je hebt last van een heesheid die maar niet verdwijnt. Het voelt of er een slijmpropje in je keel zit. Je hebt een branderig en pijnlijk gevoel in je keel.

Lees verder
Brok in de keel (globusgevoel)

Je hebt het gevoel dat er een brok in je keel zit. Slikken gaat moeizaam, zelfs zonder echte blokkade. Het lijkt of ademen moeilijker gaat. Je ervaart heesheid zonder duidelijke oorzaak. Je hebt last van kriebelhoest of het constant willen schrapen van je keel. Het gevoel in je keel wordt erger bij stress of emoties.

Lees verder
Stem- en ademhalingsproblemen door hyperventilatie

Je hebt last van duizeligheid en plotselinge draaierigheid. Je hebt last van tintelingen in vingers, voeten of mond. Het voelt of je te weinig adem te hebt. Je hebt last van hartkloppingen of een beklemmend gevoel op de borst. Je voelt je nerveus en angstig.

Lees verder
Stemproblemen door astma

Je hebt ademhalingsproblemen. Je hebt moeite om je stem goed te gebruiken. Je stem voelt vermoeid na het spreken. Je ervaart slikproblemen, vooral tijdens het eten. Je hebt een piepende ademhaling of last van hoesten (tijdens het spreken).

Lees verder
Stemproblemen door COPD

Je kunt maar kort achter elkaar praten zonder adem te halen. Je ademhaling klinkt piepend. Je stem klinkt vaak hees of schor. Het spreken is vermoeiend en inspannend. Je hebt moeite om duidelijk verstaanbaar te blijven. Je hebt last van chronisch hoesten of een gevoel van benauwdheid tijdens het praten.

Lees verder
Stembandverlamming

Je hebt regelmatig een hese stem. Je hebt (soms plotseling) moeite met ademen. Je ervaart het onvermogen om hogere of lagere tonen te maken.

Lees verder
Stemproblemen door strottenhoofdkanker

Aanhoudende heesheid of een schorre stem Problemen met slikken

Lees verder
Stemproblemen die niet overeenkomen met je genderidentiteit

Je stem past niet bij je veranderende sekse. Je stem klinkt te laag, je hebt een mannelijk klinkende manier van spreken. Je hebt last van stemvermoeidheid. Je ervaart problemen m.b.t. het stembereik of een instabiele, gespannen stem. Je hebt een gebrek aan borstresonans, wat ervoor zorgt dat de stem te vrouwelijk klinkt

Lees verder
Alle vragen & antwoorden

Logopedie van mens tot mens

Wij zijn er voor kinderen en hun ouders. Voor ouderen en hun kinderen. Voor (jong) volwassenen, stemprofessionals en zangers. Voor iedereen. Want mensen verdienen het een stem te hebben, goed met elkaar te kunnen communiceren en op die manier volop in hun kracht te staan. Overduidelijk toch?

  • Heb je hulp nodig om beter te leren praten, slikken of ademen?
  • Wil je mooier zingen of helderder voor publiek kunnen spreken?
  • Heb je behoefte aan verlichting bij een medische aandoening zoals de ziekte van Parkinson, afasie, astma of COPD?

Dan zijn wij er voor je. Naast logopedische behandelingen bieden wij ook logopedisch advies en onderzoek aan.

Voor het eerst naar de logopedist?

Logisch dat je vragen hebt als je voor het eerst naar de logopedist gaat. Hieronder beantwoorden wij de meest gestelde vragen zo kort en krachtig mogelijk. Heb je een andere vraag of wil je meer informatie? Neem dan even contact op. Wij zijn er voor je.

Hoe werkt de logopedist?

Iedere klacht is uniek. Logopedie gaat over communicatie tussen mensen.

Lees verder
Is logopedie alleen voor kinderen?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken wordt logopedie niet alleen toegepast om kinderen beter te leren spreken. Op diverse logopedische vlakken wordt behandeling ook veelvuldig ingezet bij (jong)volwassenen, de ouder wordende mens en stemprofessionals.

Lees verder
Is er een wachttijd?

Wij hebben voldoende capaciteit om je vrij snel een intake en behandeling aan te kunnen bieden.

Lees verder
Wordt mijn behandeling vergoed?

Logopedie wordt vergoed vanuit de basisverzekering. In principe rekenen wij jouw behandeling met je zorgverzekeraar af.

Lees verder
Heb ik een doorverwijzing nodig?

Je kunt zonder doorverwijzing naar de logopedist. We doen dan een eerste screening om vast te stellen of je bij ons aan het juiste adres bent.

Lees verder
Alle vragen & antwoorden

Aanmelden of iets over.leggen?

Wil je een vraag stellen of je aanmelden voor een intake? Neem dan gerust contact met ons op.